به گزارش روابط عمومی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان درمیان گفت: در حال حاضر ۷۳۶ هکتار سامانه آبیاری نوین با اعتبار هفت میلیارد و ۲۴۰ میلیون تومان در این شهرستان در دست اجرا است.
سید محسن نصیرایی افزود: از این مقدار ۶۲۶ هکتار آبیاری کمفشار و ۱۱۰ هکتار آبیاری تحت فشار است.
وی اظهار داشت: تاکنون در بیش از ۵۰ درصد اراضی شهرستان درمیان مطالعات و اجرای سامانههای نوین آبیاری انجام شده است.
مدیر جهاد کشاورزی درمیان بیان کرد: خشکسالیهای چندین ساله باعث کاهش منابع آبی شده و در این شرایط تنها راه حفظ تولید و حتی توسعه آن افزایش راندمان آب با اجرای روشهای نوین آبیاری است.
وی گفت: بیشترین اعتبار موردنیاز برای اجرای این سامانهها به صورت تسهیلات یارانهای بلاعوض توسط دولت در اختیار کشاورزان قرار میگیرد.
نصیرایی افزود: اجرای طرحهای آبیاری نوین باعث کاهش چشمگیر هدررفت آب در بخش کشاورزی میشود و در مجموع به طور میانگین راندمان آب در آبیاری تحت فشار ۹۰ درصد و آبیاری کمفشار ۷۰ درصد است.
وی گفت: با توجه به ۲ دهه خشکسالی و کمآبی در خراسان جنوبی کشاورزان در چند سال اخیر بیشتر به سمت اجرای سامانههای آبیاری نوین سوق داده شدهاند و با اجرای طرحهای آبیاری نوین در مزارع، باغها و تغییر شیوه کشت محصول از سنتی به نوین میتوانند برداشت و مصرف آب را مدیریت کنند.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان درمیان اظهار داشت: توسعه کشت محصولات کم آببر و گلخانهای، نصب سامانههای هوشمند و اجرای سامانههای نوین آبیاری از جمله اقداماتی است که در سالهای اخیر کشاورزان شهرستان درمیان برای مدیریت بهینه برداشت مصرف آب انجام دادهاند.
وی عنوان کرد: همچنین از سال ۱۳۸۷ تاکنون در این شهرستان ۲ هزار و ۱۱۰ هکتار سامانه آبیاری نوین اجرا شده یعنی ۳۰ درصد اراضی شهرستان مجهز به این سامانهها شده است.
سطح زیرکشت زراعی و باغی شهرستان درمیان هفت هزار و ۴۷ هکتار است و سالانه ۲۲ هزار و ۳۲۸ تن انواع محصول در این شهرستان مرزی برداشت میشود.