به گزارش روابط عمومی :رئیس تولیدات گیاهی شهرستان به همراه مسئول مرکز خدمات جهادکشاورزی طبس مسینا از مزارع الگویی گندم  روستای آوازبخش گزیک بازدید بعمل آوردند.درادامه مهندس امیرپور ضمن پایش وردیابی مزارع از لحاظ زنگ ،سن وملخ در سطح مزارع گندم وجو ازکشاورزان خواست ضمن رصد روزانه زنگ غلات نسبت به سمپاشی مزارع آلوده اقدام و در صورت عدم مبارزه با این بیماری موجب خسارت به تمام محصول و کاهش عملکرد گندم کشاورزان خواهد شد.همچنین خاطرنشان کرد:جهت مبارزه با این بیماری مدیریت جهادکشاورزی شهرستان نسبت به توزیع سم تیلت بین کشاورزان اقدام نموده است.





 به گزارش روابط عمومی:جلسه  ستاد راهبردی عملیات کنترل زنگ زرشک شهرستان در مورخ 99/1/25 در محل  مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان با حضور مدیر جهاد کشاورزی ، کارشناسان شبکه مراقبت و پیش آگاهی مدیریت، جانشین محترم فرمانده سپاه شهرستان، نماینده محترم قرارگاه پیشرفت و آبادانی بخش قهستان، نماینده محترم بسیج سازندگی شهرستان ، بخشداران محترم بخش قهستان و مرکزی و دهیاران و نمایندگان محترم روستاهای آلوده برگزار گردید.  پس از تلاوت آیاتی ازکلام الله مجید،  دکترنصیرائی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ضمن تبریک اعیاد شعبانیه، با تاکید بر اهمیت موضوع زنگ زرشک،  با عنایت به سطح زیر کشت قریب به 2500 هکتار از اراضی شهرستان به محصول زرشک،  از انجام عملیات هرس همگانی بعنوان اصلی ترین روش کنترل بیماری نام بردند. ایشان همچنین با تبیین مباحث مربوط به آفات عمومی و خصوصی، و نقش موثر کشاورزان و بهره برداران در امر مبارزه و کنترل، خواستار همکاری همه جانبه بخشداری و دهیاری ها و نیروهای همیشه در صحنه بسیج، برای یک عملیات کنترلی همگانی و موثر شدند.در ادامه نیز هریک از حاضرین به ارائه نظرات خود پرداختند.



 به گزارش روابط عمومی:مبارزه با بیماری زنگ زرشک درسطح 400 هکتار از باغات زرشک شهرستان ازابتدای اردیبهشت ماه آغاز شد که 100 هکتار کانون این آلودگی شناسایی شده ودر حال مبارزه با آن هستیم. مدیرجهادکشاورزی شهرستان ،بیماری زنگ جارویی زرشک را از مهمترین عوامل خسارتزای باغات زرشک  دانست ومهم ترین فاکتورهای شیوع آن؛ افزایش رطوبت هوا دانست.
نصیرائی از علائم این بیماری میتوان به حالت زنگ زدگی برگ ها و ایجاد حالت جارویی در شاخه های درختان آلوده اشاره کرد به همین علت به آن زنگ جارویی زرشک گفته میشود.
درادامه افزود: عامل  بیماری قارچی می باشد و با گسترش در روی برگ؛ عملا کار غذا سازی برگ را مختل کرده و موجب ضعف و نهایتا خشکیدگی درخت می گردد واز مهمترین اقدامات کنترلی این بیماری میتوان به هرس و انهدام شاخه های آلوده، به محض ظهور علائم، اشاره  کرد ونقش هرس در کنترل این بیماری به جهت افزایش تهویه بین شاخه های درخت و از طرفی حذف منبع آلودگی می باشد.
نصیرائی افزود: نکته قابل توجه این است که عملیات هرس و سوزاندن شاخه های آلوده به بیماری می بایست بصورت همگانی و در تمام باغات صورت پذیرد تا طی چند سال متوالی شاهد کاهش شدت آلودگی  در منطقه باشیم که دراین راستا با استفاده ازتوان نیروهای بسیج سازندگی درروستاهای آلوده توانسته ایم اقدامات پیشگیرانه، هرس وسوزاندن شاخه های آلوده را انجام دهیم.
ایشان همچنین اشاره کردند در بخش هایی از شهرستان، باغ های رها شده ای وجود دارند که بعلت عدم رسیدگی به آن ها ، به کانون آلودگی تبدیل شده اند و  بعنوان فاکتور منفی در مدیریت این بیماری تلقی می گردند ومبارزه شیمیایی در مرحله آخر برنامه مدیریت کنترل این بیماری قرار  دارد و نوع سم، مقدار مصرف و زمان استفاده از ، آن بنا به تشخیص و توصیه کارشناسان جهاد کشاورزی می باشد.ودر پایان لازم به ذکر است کشاورزان محترم از انتخاب پاجوش از مناطق آلوده به بیماری و انتقال آن به سایر باغات؛ جداً خودداری نمایند.





زیر مجموعه ها

بازدید امروز22
بازدید دیروز564
بازدید هفته2975
بازدید کل185552