مدیر جهاد کشاورزی شهرستان درمیان بیان کرد :زنگ زرد از جمله بیماری های مهم گندم است که در صورت بروز و شیوع باعث ایجاد خسارت و آلودگی های شدید شده و منجر به کاهش قابل توجه به عملکرد میشود. نصیرایی گفت کشاورزان عزیز در صورت مشاهده اولین نشانه های آلودگی موضوع را به مراکزجهاد کشاورزی منعکس نمایند تا طبق توصیه کارشناسان حفظ نباتات نسبت به مبارزه در کانون های آلوده با استفاده ازسموم قارچ کش مناسب و توصیه شده اقدام لازم به عمل آید. مدیر جهاد کشاورزی شهرستان درمیان با اشاره به احتمال شیوع زنگ زرد در مزارع غلات شهرستان گفت اگرچه به دلیل کم بودن رطوبت  فعلا شیوع این بیماری را در مزارع نداشتیم اما برای مقابله با شیوع بیماری بازدید کارشناسان شبکه مراقبت و پیش آگاهی بخش دولتی و خصوصی به صورت مرتب از مزارع غلات و پایش و ردیابی بیماری در دستور کار این مدیریت قرار دارد .وی افزود بارزترین و مشخص ترین نشانه بیماری وجود جوش های زرد تا نارنجی رنگ بر روی برگ گندم است، علائم ابتدا بر روی سطح بالایی برگهای جوان به صورت نقاط با خطوط کوتاه روشن یا رنگ پریده و کلروزه ظاهر شده و با تشکیل جوش ها به رنگ زرد مایل به نارنجی در آمده که به هم پیوسته و به صورت نوارهایی در بین رگبرگها به موازات و امتداد آنها مشاهده می‌شود که حاوی عامل فعال قارچ هستند .وی تاکید کرد زنگ زرد پدیده ای زنده است و فعالیت آن تابع شرایط مناسب محیطی است و به علت نوسانات آب و هوایی سال‌های اخیر زمان دقیق ظهور آن را نمی توان به طور قطعی معین کرد ،بنابراین برای کنترل آن به ویژه از طریق روش شیمیایی ضروری است شبکه های پیش آگاهی به طور پیوسته فعال می باشند.نصیرائی با اشاره به اینکه کمبود پتاسیم آلودگی گندم به این بیماری ها را به شدت افزایش می‌دهد افزود کاربرد بی‌رویه و فراوان کود ازت می تواندشدت بیماری زنگ زردغلات را افزایش دهد . وی تصریح کرد :به طور کلی کمبود عناصر غذایی شامل ازت، پتاس، فسفر، منیزیم ،روی، بر ،آهن و دیگر عناصر ریز مغذی و اصلی در گندم در نهایت سبزینه را تحت تاثیر قرار داده و موجب کاهش مواد تولیدی می‌شوند و در نتیجه گیاه ضعیف شده و توانایی آن در مقابل بیماری زنگ زرد به شدت کاهش می‌یابد.