به گزارش روابط عمومی مدیرجهادکشاورزی درمیان گفت: طی چند سال گدشته با فراهم آوردن زمینه ترویج وتوسعه کشت های نشائی محصولات سبزی وصیفی در مراکز خدمات وبهره مندی کشاورزان از نشاهای تولید شده امسال نیز با تهیه بذر و زیرساخت های لازم جحت ساخت خزانه در مرکز طبس مسینا، پیش بینی میشود تولید نشاء در این خزانه به 20 هزار بوته برسد.نصیرائی زمان توزیع نشاء گوجه و بادمجان بین کشاورزان را اردیبشت ماه اعلام وخاطرنشان کرد تا نیمه اول خرداد ماه ادامه خواهد داشت. وی افزود مزایای تولید نشاء را کیفیت بالا وافزایش محصول، یکنواختی در جوانه زنی بذرها، صرفه جویی در مصرف آب، کاهش هزینه داشت وجلوگیری از بیمار شدن گیاهچه ها عنوان کرد. درپایان وی هداف این کار را مشهود سازی کیفیت کشت نشائی سبزی وصیفی بیان کرد وافزود مدیریت جهادکشاورزی درمیان علی رغم اینکه با کمبود اعتبارات هزینه ای روبه رو هستیم ولی با همکاری دبیرمحترم نظام صنفی کارهای کشاورزی شهرستان این مهم به انجام رسیده است که جای قدردانی و سپاس گداری دارد.







به گزارش روابط عمومی  مدیر جهاد کشاورزی درمیان گفت در سال ۱۳۹۹ چهار طرح صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی در زمینه فرآوری و بسته بندی زرشک زعفران و خشکبار با سرمایه گذاری بالغ۳۴۵۰۰ میلیون ریال وظرفیت تولید ۲ هزار تن در سال به بهره‌برداری رسید .وی افزود با توجه به سطح زیر کشت ۴هزار و۴۰۰هکتاری باغات شهرستان که بیشتر آن را محصول زرشک به خود اختصاص داده است برای تکمیل زنجیره ارزش تولید و کاهش ضایعات باغی افزایش بازارپسندی و ارزش افزوده محصولات باغی احداث واحدهای فرآوری و بسته‌بندی ضروری است که موجب رشد اقتصادی کشاورزی شهرستان می‌شود. نصیرایی در پایان گفت احداث صنایع بزرگ فرآوری محصول زرشک به محصولات پایه ای وسایر صنایع غذایی و صادراتی از اولویت‌های مصوبات ستاد توسعه خاوران شهرستان در میان است و انشاالله به زودی با حضور سرمایه‌گذاران داخل و خارج از استان مشکل رکود و افت محصول زرشک به صورت دائم حل خواهد شد.



مدیر جهاد کشاورزی شهرستان درمیان  اعلام کرد: شهرستان درمیان یکی از قطب های تولیدی زرشک کشور محسوب می گردد و با دارا بودن حدود 3000 هکتار سطح زیر کشت سهم به سزایی در تولید زرشک مصرفی و صادراتی دارد.  و بخش عمده ای از فعالیت های کشاورزی و اقتصاد خانوار در این شهرستان وابسته به این محصول می باشد.

 وی افزود هرچند افزایش سطح زیر کشت زرشک مزایای اقتصادی خاص خود را برای شهرستان در پی داشته است اما متاسفانه شاهد بروز مشکلاتی هم بوده ایم یکی از بزرگترین مسایل ایجاد شده شیوع و رشد آفات و علی الخصوص بیماری های اختصاصی زرشک بوده است . یکی از مهمترین بیماری های زرشک بیماری زنگ جارویی زرشک است. این بیماری در اثر پاتوژنی از گروه زنگ ها  که دارای زندگی چرخه ای هستند ایجاد می گردد . قارچ عامل ایجاد زنگ جارویی زرشک Puccinia brachiopoda نام دارد. سطح برگ  درختان آلوده حالتی شبیه به زنگ زدگی آهن به خود و درختان آلوده، نمای جارویی به خود می گیرد . در نهایت امر آلودگی باعث کاهش شدید عملکرد محصول می گردد.

 نصیرایی گفت: شیوع این بیماری  در کوهپایه ها و باغات حاشیه رودخانه های فصلی  و منطقی که بادخیز نیستند شدید تر است . به طور کلی در هر منطقه ای که  دارای رطوبت بیشتری باشد و تهویه کمتری صورت پذیرد شاهد شدیدترین آلودگی هستیم . باغات زرشک بخش های قهستان و مرکزی شهرستان درمیان به علت اقلیم کوهپایه ای و نسبتا مرطوب، آلوده به این بیماری می باشند. یکی دیگر از عوامل موثر در افزایش آلودگی وضعیت باغ از نظر رسیدگی و دل مشغولی خود کشاورز و باغدار است به گونه ای که باغات رها شده که صاحبان آنها ساکن روستا نبوده با منبع دیگری برای امرار معاش دارند و توجه و رسیدگی کافی از قبیل هرس، کولش و مبارزه با علف های هرز باغ را انجام نمی دهند آلودگی بیشتری نسبت به باغاتی دارند که کلیه اقدامات زراعی در آن ها انجام می شود. وی ادامه داد: اگرچه بیماری زنگ جارویی زرشک بر اساس قوانین سازمان حفظ نباتات کشور جزو بیماری های خصوصی بوده و رسالت این مدیریت تنها هدایت و ارایه توصیه های فنی به کشاورزان می باشد ولی با توجه به اقتصاد ضعیف خانوار و استراتزیک بودن این محصول مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان اقداماتی را جهت مبارزه با این بیماری به شرح ذیل انجام داده است :

  • شناسایی مناطق آلوده و تهیه نقشه پراکنش بیماری در شهرستان و اطلاع رسانی به کشاورزان
  • دعوت از مسئولین سازمان حفظ نباتات کشور جهت آشنا شدن با منطقه و مشاهده مشکل از نزدیک
  • اعمال شرایط قرنطینه در مناطق آلوده و ممانعت از جابجایی پاجوش به سایر مناطق
  • نصب دستگاه دیتا لاگر در مرکز قهستان جهت تعیین زمان دقیق مبارزه با استفاده از داده های دما و رطوبت
  • برگزاری کارگاه و کلاس های آموزشی، ارسال پیامک، تهیه و توزیع بروشور و پیام آموزشی با موضوع زنگ زرشک به کشاورزان و دهیاران مناطق آلوده و آگاه سازی آنان در خصوص این بیماری
  • همکاری مستقیم با مدیریت حفظ نباتات و سازمان تحقیقات کشاورزی استان ، جهت تهیه دستورالعمل فنی مبارزه با این بیماری و توزیع دستورالعمل فنی در بین کشاورزان
  • انجام آزمایش کاربرد سموم زیر نظر مدیریت حفظ نباتات و سازمان تحقیقات کشاورزی استان جهت انتخاب سم مناسب و موثر برای کنترل بیماری
  • تهییه و توزیع سموم قارچ کش بین کشاورزان
  • نظارت بر عملیات مبارزه و کنترل بیماری بصورت سالیانه
  • برگزاری جلسه هم اندیشی با شوراها و دهیاری ها در اول فصل جهت ابلاغ برنامه های کنترلی بیماری و ایجاد وحدت رویه در امر مبارزه در کل شهرستان

 نصیرایی  افزود : هر چند اقدامات فوق الذکر بسیار فراتر از وظایف تعریف شده ، می باشد ولی هنوز برای مقابله با این بیماری و نجات اقتصاد منطقه  باید تلاش نمود.  مدیر جهاد کشاورزی شهرستان گفت: برای جلوگیری از روند روبه رشد بیماری  بر  ترویج فرهنگ مشارکت عمومی  برای کنترل بیماری،  اشاره کرد و افزود  تا زمانی که خود باغداران و کشاورزان به صورت همگانی برای مبارزه با این بیماری بسیج نگردند کلیه اقدامات دیگر عقیم می ماند. بنابراین فرهنگ سازی و اطلاع رسانی بین کشاورزان و باغدارن نقش بسزایی در  کنترل و کاهش بیماری ایفا می کند.



زیر مجموعه ها

بازدید امروز385
بازدید دیروز1169
بازدید هفته4990
بازدید کل701117