به گزارش روابط عمومی رئیس کلانتری طبس مسینا گفت: با توجه به آغاز برداشت زرشک، کشاورزان باید مراقب سارقان محصولات کشاورزی خود باشند و به توصیهها و هشدارهای پلیس توجه کنند.
جناب سروان غلام حسینی با اشاره به اینکه آموزش و پیشگیری از سرقت محصولات کشاورزی در دستور کار پلیس قرار دارد، افزود: یکی از موارد بسیار مهمی که در راستای جلوگیری از سرقت باید مورد توجه کشاورزان قرار بگیرد از نگهداری محصول برداشت شده زرشک در خرمن و زمین خودداری کنند.
وی با اشاره به اینکه کشاورزان پس از برداشت باید هر چه سریعتر محصول خود را به انبارهای امن انتقال داده و با این اقدام پیشگیرانه زمینه بروز سرقت را کاهش می دهند ، گفت: تیمهای گشت محسوس و نامحسوس پلیس با همکاری بسیج اقدامات لازم برای پوشش مناطق روستایی را به انجام میرسانند.
سروان غلام حسینی ، نقش همکاریهای اجتماعی مردم در راستای جلوگیری از سرقت را بسیار تعیین کننده دانست و با بیان اینکه استفاده از افراد معتمد و واجد شرایط دربرداشت محصولات کشاورزی را امری ضروری است ، افزود: در این راه استفاده از سامانههای الکترونیکی برای پیشگیری از سرقت هم بسیار مثمر ثمر دانست.
او با درخواست از مردم مبنی بر اینکه در صورت مشاهده موارد مشکوک و تردد افراد ناشناس در محلهای نگهداری محصولات کشاورزی مراتب را از طریق مرکز فوریتهای ۱۱۰ به پلیس اطلاع دهند.

به گزارش روابط عمومی مدیرجهادکشاورزی گفت: کشت الگویی چغندر علوفهای پاییزه در سال زراعی 1401-1400 شهرستان درمیان در سطح 0.5 هکتار با رقم تین باله انجام شد. نصیرائی چغندر علوفه ای را به عنوان یک گزینه تغذیه ای انعطاف پذیر و با کیفیت دانست که در فصل پاییز،زمستان وبهار می تواند مورد طیف وسیعی از دام ها شما گاوهای شیری،گوساله های پرواری و دام های سبک قرار گیرد.وی ارزش غذایی بالا، مقاومت به خشکی و شوری، تولید علوفه با ارزش غذایی، درصد انرژی و مواد غذایی بالا عملکرد تولید بالا را از مزایای چغندر علوفهای عنوان کرد.
در این خصوص با محوریت شبکه دامپزشکی جلسهای با حضور معاونت محترم فرماندار، فرماندهی محترم سپاه شهرستان ،بخشداران محترم، رئیس شبکه بهداشت و درمان در مدیریت جهاد کشاورزی برگزار گردید. در این جلسه ابتدا با پخش تصاویری از مشکلات ،سختی ها و شرایط دشوار کار دامپزشکی مراتب توسط رئیس محترم شبکه دامپزشکی شهرستان به جمع حاضرین رسید در ادامه فرماندهی محترم سپاه شهرستان ضمن تشکر از فعالیتهای صورت گرفته موانع و مشکلات تولید در بخش صنعت دام و طیور شهرستان درمیان را بیان داشتند و سپس مدیر جهاد کشاورزی شهرستان درمیان توضیحاتی در خصوص موانع اعتباری که در کار دامپزشکی در تامین واکسن ها و داروهای تاریخ دار وجود دارد بیان نموده و برای موانع تولید دام سبک و طیور شهرستان توضیحاتی و گزارشی از اقدامات صورت گرفته را بیان داشتند و در پایان معاونت محترم فرمانداری تاکید ویژه بر تشکیل کارگروه های تخصصی با حضور کارشناسان مربوطه برای حل فوری برخی مشکلات نمودند و اذعان داشتند که هرچه در توان داشته باشند برای وضع مشکل اعتباری بخش دامپزشکی همکاری نمایند.جلسه نیز با تقدیر و تشکر از همکاران محترم شبکه دامپزشکی به پایان رسید.
مدیر جهاد کشاورزی درمیان گفت طی بازدیدی که از مجتمع گلخانه ای شهرستان درمیان در مورخ 1400/7/20 در معیت معاونت اعتبارات بانک کشاورزی استان جناب آقای مهندس غنچه صورت گرفت. با 4 نفر از متقاضیان واحدهای در حال ساخت از نزدیک به مشکلات ایشان رسیدگی شد و دستورات لازم در خصوص تسهیلات اعطایی در حال پرداخت ارائه شد. نصیرائی همچنین افزود از واحدهای احداثی قبل با تسهیلات عاملیت بانک کشاورزی و کیفیت تولید ایشان نیز بازدید شد. وی افزود به لطف پروردگار تولیدکنندگان صنعت گلخانه ای شهرستان درمیان از تولید رضایت داشته و استقبال فزایندهای از این صنعت در شهرستان به وجود آمده به نحوی که ۱۵ واحد سه هزار و100متری همزمان در حال اجرا و ساخت می باشند. وی در پایان افزود مشکلاتی برای تامین برق و آب مجتمع وجود دارد که از مسئولین استانی تقاضای رسیدگی لازم را دارم.
باتوجه به نزدیک شدن زمان برداشت طلای سرخ در شهرستان مدیرجهادکشاورزی شهرستان توصیه های بهداشتی درخصوص جمع آوری گل وخشک کردن زعفران اشاره کرد.نصیرائی گفت: هنگام برداشت گل زعفران و پاک کردن گل ها، حتما از ماسک و دستکش استفاده و سایر الزامات بهداشتی رعایت گردد.
وی همچنین عدم استفاده از سموم حشره کش خانگی جهت مبارزه با پشه و مگس در محل خشک کردن زعفران و بمنظور کاهش بار میکروبی گفت: از پخش کودهای دامی غیر پوسیده همزمان با اولین آبیاری خودداری گردد.
نصیرائی در ادامه گفت: از جمع آوری و حمل گلهای زعفران در ظروف نامناسب و کیسههای بزرگ که سبب فشردگی گلها و آلودگی محصول شده اجتناب گردد
وی تاکید کرد جهت حفظ کیفیت زعفران، کاهش آلودگی های میکروبی، افزایش ارزش افزوده محصول و صرفه جویی در زمان، برای خشک کردن زعفران از دستگاه های خشک کن و اتومات مخصوص زعفران استفاده شود.در صورت خشک کردن سنتی زعفران از پارچه تمیز و کاغذ کالک و کاغذ مخصوص استفاده نموده و زعفران در محیط های مناسب (دارای درب و پنجره ها با توری ضد حشره و تهویه مناسب) جهت جلوگیری از کپک زدگی و کاهش بار میکروبی خشک گردد. (از روزنامه، پارچه رنگی، کیسه شیمیایی، نخ رنگی(قالی) دور دسته ها به هیچ وجه استفاده نشود).
نصیرائی درپایان گفت: جهت حفظ کیفیت و وضعیت ظاهری، زعفران خشک شده را در ظروف آلومینیومی، شیشه و نیکل نگهداری کنید .